Om mig

Jag är Robert Pettersson, född 1989 i Hälsingland, utbildad serietecknare under två år vid Serieskolan i Malmö på Kvarnby Folkhögskola.

2012 bokdebuterade jag med Vid isens kant på Kolik förlag, men har även tidigare publicerats i tidningar som Galago, Ordfront Magasin, Nya Upplagan och LjusdalsNytt. Jag utgör ena halvan av serieduon Rob & Bob och är även en av redaktörerna bakom antologin Serier mot rasism som gavs ut av Optimal Press.

För närvarande jobbar jag med fler serieprojekt, fotograferar samt spelar in retrodoftande elektronisk musik. Jag spenderar väldigt mycket tid med att uttrycka mig själv genom tecknandet, men ägnar mig även åt design, animering, klädtryck och skateboardåkning när vädret tillåter.

Mina framtidsplaner är att fortsätta teckna serier och i största allmänhet njuta av att smutsa ner händerna med kreativt arbete i alla dess former.

Om du vill kontakta mig, skicka ett mail till: info@robegarden.se

Utbildning

2005-2008 Bild & Form / Slottegymnasiet

2008-2009 Fotografi / Forsa Folkhögskola

2010-2012 Serieskolan / Kvarnby Folkhögskola

 

Arbete

Under åren som gått har jag samarbetat med många uppdragsgivare
som resulterat i skivomslag, tidningsframsidor, affischer, tv-spelsmusik, serier och fotografier. Om du har något projekt på gång där du skulle vilja samarbeta med mig får du gärna höra av dig och berätta mer.

Bläddra igenom bildgallerierna, kolla på filmerna och ta en titt i webshoppen. Om du ser något som fångar ditt intresse, tveka inte att höra av dig till info@robegarden.se och berätta vad du planerar att göra. Jag är väldigt öppen för förslag och diskuterar gärna fram något som vi båda kan bli nöjda med.

Med vänliga hälsningar,
Robert

 

 

 

 

 

 

 

För ett komplett CV över mina publiceringar, samarbeten och utställningar - maila till info@robegarden.se.